NaslovnicaVestiDIREKTORKA MMF POHVALILA SRBIJU: Georgijeva čestila na snažnom ekonomskom učinku u okviru...

DIREKTORKA MMF POHVALILA SRBIJU: Georgijeva čestila na snažnom ekonomskom učinku u okviru programa koji podržava njena organizacija (FOTO)

DIREKTORKA MMF-a, Kristina Georgijeva pohvalila je napredak Srbije na sastanku sa premijerkom Anom Brnabić.

Foto: Instagram printskrin/anabrnabic

– Odličan sastanak sa direktorkom MMF-a @kristalina.georgieva . Istakla sam da očekujemo rast našeg BDP-a od 3,5 odsto, što će nam omogućiti dobru osnovu za nastavak rasta naše privrede. Razgovarali smo i o veštačkoj inteligenciji, s obzirom na to da će u budućnosti zemlje koje se bave njenim razvojem biti u značajnoj prednosti u odnosu na ostale.

Ohrabrujuće je čuti od gospođe Georgieve pohvale na račun naše fiskalne politike. Nastavićemo da radimo na sveukupnom razvoju naše ekonomije i jačanju životnog standarda svih naših građana, na stabilan i održiv način – poručila je Brnabić.

 

 

 

 

View this post on Instagram

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A post shared by Prime Minister Ana Brnabić (@anabrnabic)

Direktorka MMF-a, Kristalina Georgijeva, takođe se oglasila na svom nalogu gde je podelila utiske sastanka sa premijerkom Srbije Anom Brnabić.

– Divno je sustići moju staru prijateljicu i balkansku ženu lidera
@SerbianPM at #WGS24. Čestila sam joj na snažnom ekonomskom učinku u okviru programa koji podržava MMF: oporavak rasta, opadanje inflacije i javnog duga, rezerve na vrhuncu svih vremena i priprema za veštačku inteligenciju – poručila je Georgijeva.

Wonderful to catch up w/ my old friend & fellow Balkan woman leader @SerbianPM at #WGS24. I congratulated her on 🇷🇸’s strong economic performance under the IMF-supported program: recovering growth, falling inflation & public debt, reserves at all-time high, and preparing for AI. pic.twitter.com/sVYDVVYlEQ
— Kristalina Georgieva (@KGeorgieva) February 12, 2024

Preporučujemo


Najnovije objave