Dodik se u Banja Luci sastao sa crnogorskim opozicionarom Andrijom Mandićem

Dodik se u Banja Luci sastao sa crnogorskim opozicionarom Andrijom Mandićem

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik i član Predsedništva crnogorske stranke Demokratski front /DF/ Andrija Mandić razgovarali su danas u Banjaluci o aktuelnim dešavanjima u Crnoj Gori nakon usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti, koji su nazvali “neustavnim”.

Dodik je naglasio da podržava zahteve Srpske pravoslavne crkve /SPC/ u Crnoj Gori, navodeći da je donošenje spornog zakona nepotreban korak crnogorskih vlasti.

“Taj zakon predstavlja neprihvatljivo uzurpiranje prava SPC, što su konstatovali i predstavnici drugih verskih zajednica u Crnoj Gori”, rekao je Dodik, naglasivši da će Republika Srpska i srpski narod nastaviti da podržavaju zahteve SPC i vernika u Crnoj Gori.

Srpski član Predsedništva BiH zaključio je da je neprihvatljivo da se na bilo koji način uzurpiraju stečena prava SPC, ma gdje ona bila.

“Stoga moramo biti jedinstveni i zajedno stati protiv bilo kakvog otimanja ili skrnavljenja prava srpskog naroda i SPC ne samo u Crnoj Gori, već bilo gde a najvažnije je da svi ti problemi budu rešni mirnim putem i dijalogom”, poručio je Dodik.

Mandić je zahvalio srpskom članu Predsedništva BiH što se nije saglasio sa druga dva člana Predsedništva BiH u vezi sa posetom predsednika Crne Gore Mila Đukanovića Sarajevu i da iskoristi tu mogućnost da, kako je naglasio, nastavi kampanju protiv srpskog naroda i SPC.

“Naš narod je u ovim delovanjima u Crnoj Gori pokazao snagu srpske solidarnosti tako da stojimo zajedno kao jedan od Čikaga do Australije”, naglasio je Mandić.

On je izrazio i veliku zahvalnost Dodiku zbog činjenice da je stao u odbranu SPC i srpskog naroda, kao što to redovno radi kada je reč o Srbima ma gde god se oni nalazili.

“Ponosni smo na činjenicu što ste jedan od lidera srpskog naroda koji to svojim delima svakodnevno potvrđuje”, poručio je Mandić.