NaslovnicaSrbijaDOMAĆINIMA 5,2 MILIONA: Vrnjčani iz budžeta subvencionišu razvoj poljoprivrede (FOTO)

DOMAĆINIMA 5,2 MILIONA: Vrnjčani iz budžeta subvencionišu razvoj poljoprivrede (FOTO)

Objavljeno:

U skladu sa opštinskim Programom podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i ruralnog razvoja za ovu godinu, u Vrnjačkoj Banji su dodeljeni ugovori za podsticaj investicija u fizička sredstva poljoprivrednih gazdinstava.

Opština Vrnjačka Banja

Za ovu namenu u opštinskom budžetu izdvojeno je 5,2 miliona dinara, a pravo na subvencije ostvarilo je 143 registrovanih poljoprivrednih proizvođača sa teritorije Vrnjačke Banje. Subvencije su dodeljene u visini 40 odsto od vrednosti investicije i to za podizanje i opremanje plastenika, nabavku sadnica voća, povrća i cveća, opreme za pčelarstvo, kvalitetnih priplodnih grla goveda, ovaca, koza i svinja, opreme za navodnjavanje i mašina.

– Ovo je nastavak podrške Opštine poljoprivrednicima sa ciljem da im pomognemo da unaprede i prošire svoju delatnost i da im obezbedimo finansijsku podršku u momentima kada im je novac možda najpotrebniji. Sledeće godine planiramo da udvostručimo sredstva za ove namene kao vid stimulacije daljem razvoju poljoprivrede – rekao je predsednik opštine Boban Đurović.

domaćinima 5,2 miliona: vrnjčani iz budžeta subvencionišu razvoj poljoprivrede (foto)
Opština Vrnjačka Banja

 

On je, uručujući ugovore poljoprivrednicima, podsetio i da su nedavno dodeljena sredstva proizvođačima kornišona i izrazio uverenje da će sledeće godine biti još više registrovanih poljoprivrednih gazdinstava na teritoriji vrnjačke opštine.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije objave