Dopuna – Turska: Zbog koronavirusa zatvorene džamije, pozorišta, bioskopi, restorani sa muzikom, hamam barovi

Dopuna – Turska: Zbog koronavirusa zatvorene džamije, pozorišta, bioskopi, restorani sa muzikom, hamam barovi

Turska uvodi drastičnije mere kako bi suzbila širenje koronavirusa u zemlji. Turski ministar zdravstva Fahrettin Koca objavio je u ponedjeljak da je bilo 12 novih slučajeva zaraze, što je ukupan broj povećalo na 18. Prema Koči, dva nova slučaja povezana su sa nultim pacijentima; sedam putnika je stiglo na tursku teritoriju iz Evrope, dok su trojica putovala iz SAD-a.

Odlukom turskog Ministarstva unutrašnjih poslova, kao mera za zaustavljanje širenja koronavirusa, pozorišta, bioskopi, hamami, sale za svečanosti, svadbene dvorane i kafići širom zemlje ostaće zatvoreni, počevši od utorka u ponoć.

Takođe će biti zatvoreni restorani sa muzikom, kafei, nargila barovi, zabavni parkovi, bazeni i teretane.

U Turskoj su molitve u džamijama i ulaz obustavljeni zbog koronavirusa, nakon odluke Generalnog sekretarijata za verska pitanja.

U razgovoru sa novinarima u Istanbulu, šef turske direkcije za verska pitanja Ali Erbas rekao je da će džamije ostati otvorene za vernike koji se žele pojedinačno moliti.

U isto vreme, Ankara se sprema da u karantin stavi sve svoje građane koji se u Tursku vrate iz devet evropskih zemalja, uključujući Francusku, Nemačku, Španiju itd. Rok koji im je dat za povratak u Tursku ističe u utorak uveče, i svi pristigli biće podvrgnuti 14-dnevnom karantinu u posebno dizajniranim kućama. / ibna