Državljani Crne Gore uhapšeni sa pet tona kokaina

Državljani Crne Gore uhapšeni sa pet tona kokaina

Nekoliko crnogorskih državljana uhapšeno je u velikoj međunarodnoj akciji na sprečavanju krijumčarenja velike količine kokaina iz Južne Amerike u Evropu.

Pretragom broda “Aressa” pronađeno je još četiri tone kokaina, ukupno za sada pronađeno je pet tona, saopšteno je na Tviter postu Uprave policije Crne Gore.

Postupajući po informacijama koje je Uprava policije Crne Gore uputila partnerskim službama Velike Britanije, u vodama Venecuele, u Arubi realizovana je velika međunarodna policijska akcija na brodu “Aressa”, saopšteno je ranije iz Uprave policije.

“Brod “Aressa” je lociran i opserviran cijelom rutom plovidbe duž Južne Amerike, sa posebnim merama nadzora pri svakom ulasku i izlasku iz luka.

Nakon dobijanja operativnog podatka da je kokain “ubačen” na “Aressu” Mornarica Kraljevine Holandije je u Arubi presrela brod i započela detaljan pretres koji je u toku”, navedeno je u saopštenju.

Sumnja se da je kokain ovim brodom, iz Kolumbije trebalo da bude prokrijumčaren do jedne od luka u Zapadnoj Evropi.

Crnogorska policija u dužem vremenskom periodu kroz konkretnu i operativnu razmenu podataka sa partnerskim službama, vođenjem zajedničkih istraga, postiže značajne rezultate. Zaplena kokaina u Arubi je rezultat konkretne saradnje Uprave policije sa partnerima iz Velike Britanije, Republike Srbije, Kraljevine Holandije i partnerskim službama drugih zemalja.

Ova istraga je primer najbolje prakse kada je reč o vođenju međunarodnih predmeta, te pokazatelj da se samo kontinuiranim zajedničkim radom može doći do kvalitetnih rezultata u presecanju lanaca krijumčarenja droge na međunarodnom nivou”, saopštili su ranije iz policije.