back to top
NaslovnicaZabavaDuboka Stabilnost // SKCNS Fabrika // 31.05.

Duboka Stabilnost // SKCNS Fabrika // 31.05.

Deep Steady, novosadski instrumentalni sastav, nastupit će u petak 31. maja u 21 čas u Studentskom kulturnom centru Novi Sad, na adresi Vladimira Perića Valtera 5.

Ulaznice po ceni od 500 dinara mogu se kupiti u pretprodaji u Odrinacija Art kafeu u Jevrejskoj 4 i Kafe-baru Diego u pasažu Zmaj Jovine 5, a moguće ih je nabaviti i na dan koncerta u SKCNS-u, ukoliko bude slobodnih mjesta.

Bend Deep Steady osnovan je 2016. godine u Novom Sadu i jedan je od rijetkih sastava na prostoru bivše Jugoslavije koji spaja tradiciju jamajčanske muzike i američkog jazza. Njihova muzika se temelji na ska, reggae i calypso ritmovima, kao i jazz harmonijama i improvizaciji. Inspiracija njihovoj muzici dolazi od velikana poput The Skatalites, Jackie Mittoo i Ernesta Ranglina.

- Advertisement -

Deep Steady imaju bogato iskustvo na festivalima kao što su Exit, Festival uličnih svirača, Ritam Evrope i Interfest, kao i nastupima u Somboru, Hrvatskoj, Makedoniji i drugdje. Svirali su s bendovima poput Bluekilla i Rotterdam Ska Jazz Foundation, a nastupali su i na proslavi kraljičinog rođendana 2017. godine u Britanskoj ambasadi u Beogradu.

Članovi benda Deep Steady poznati su na novosadskoj muzičkoj sceni i iza sebe imaju dugo iskustvo u sastavima poput Lost Propelleros, Ringišpil, Proleće i drugima. Objavili su dva studijska albuma pod okriljem SKCNS-a, „Deep Steady“ 2018. i „Storyteller“ 2023, te sudjelovali na kompilaciji „Uticaji britanske muzike u Srbiji“ sa obradom grupe Selecter 2017. godine.

Članovi benda su: Dušan Maurić – gitara, Vuk Čuvardić – bas/gitara, Predrag Okiljević – tenor saksofon, Dejan Matić – gitara i Zoran Tegeltija – bubnjevi.

Izvor: ( citymagazine.danas.rs / Ibna.rs )

- Advertisement -

Najnovije objave