Đurić: Srbija ne želi napete odnose sa SAD

Đurić: Srbija ne želi napete odnose sa SAD

Ambasador Srbije u Vašingtonu Marko Đurić rekao je da Srbija danas ne želi „napete“ odnose sa Sjedinjenim Državama, istakavši da je prioritet unapređenje političkih odnosa sa tom zemljom.

Đurić je ocenio i da čvrsti odnosi SAD i Srbije doprinose njenoj stabilnosti.

„Snažni odnosi između Srbije i Sjedinjenih Država doprinose stabilnosti naše zemlje. Politički i ekonomski jaka srpska nacija takođe znači stabilan region zapadnog Balkana. Predsednik Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić prepoznali su pun značaj dobrih odnosa sa Sjedinjenim Državama i preduzeli korake za približavanje naših zemalja“, rekao je Đurić za Kurir.

Takođe je rekao da će, zajedno sa Privrednom komorom Srbije, Srpska trgovačka delegacija u Sjedinjenim Državama biti mesto za privlačenje novih američkih investicija u Srbiju i podsticaj srpskog izvoza u Sjedinjene Države. Takođe je najavio da će se obratiti Srbima u Americi, za koje je rekao da predstavljaju „najstabilniji most između Srbije i Sjedinjenih Država“, i da će promovisati Srbiju, njenu kulturu, nauku, istoriju, pamet i veštine njenog naroda. / ibna