back to top
NaslovnicaHronikaDVADESET MJESECI OD PRONALASKA TIJELA MATEJA PERIŠA: Srbija i Hrvatska zajedno tugovale,...

DVADESET MJESECI OD PRONALASKA TIJELA MATEJA PERIŠA: Srbija i Hrvatska zajedno tugovale, otac Nenad napisao samo OVO

Matej Periš (27) iz Splita nestao je u noći između 30. i 31. decembra 2021. godine u Beogradu, a njegovo telo nađeno je u maju 2022. godine na Adi Huji. Tačnije, na današnji dan MUP Srbije je potvrdio da je telo muškarca koji je na sebi imao garderobu koju je Matej nosio uoči nestanka, pronađeno 18. maja oko 9 časova ujutru, zapravo telo nestalog mladića iz Splita.

Telo pokojnog Mateja Periša je ispraćeno 20. maja 2022. godine iz crkve Sv. Ante u Beogradu za Split, gdje je sahranjen.

U crkvi Svetog Ante održana je misa koju je zajedno sa srpskim patrijarhom Porfirijem održao beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar. Nadbiskupija Srbije pripremila je 27 bijelih ruža za 27 godina Matejevog života, a desetine građana došlo je da ga isprati.

- Advertisement -

Povodom tužnog sjećanja na dvije godine od pronalaska tela sina, oglasio se Nenad Periš, otac stradalog mladića. On je na svojoj Facebook stranici ostavio samo datum kada je telo njegovog sina pronađeno u Dunavu, kod Ade Huje.

“18.5.2022.”, srce pokraj datuma godišnjice pronalaska tela i pjesma Olivera Dragojevića “Trag u beskraju”… I više je nego jasna poruka kojom je otac podsjetio na vječnu bol koju će osjećati gubitkom sina.

Podsjetimo, Matej Periš je došao u Beograd iz Splita kako bi dočekao Novu godinu sa prijateljima, a njegov nestanak u noći između 30. i 31. decembra 2021. godine digao je cijelu Srbiju na noge.

Matej je te kobne večeri izašao sa prijateljima u klub “Gotik”. U toku noći, iz kluba je izašao sam – bez jakne. Snimci njegove kretanja nakon izlaska iz “Gotika” i dalje nisu u potpunosti razjašnjeni. Nelogično kretanje i trčanje mladića, zaustavljanje taksija, pa ulazak u vodu kod kafića “Savanova”, kao i signal mobilnog telefona, samo su neki od detalja zbog kojih je njegov nestanak i odluka da izađe sam iz kluba prava misterija.

Posljednji put ga je kamera snimila kako ulazi u vodu kod kafića “Savanova”, a njegov telefon lociran je u blizini Velikog ratnog ostrva, na ušću Save i Dunava. Kako smo tada pisali, bazne stanice locirale su signal mobilnog telefona prvo kod “Savanove”, a tek kasnije i kod Velikog ratnog ostrva.

- Advertisement -

Njegovog oca Nenada dugo je mučilo jedno pitanje, a to je “Gdje je Matej želio da ode?!”

– Oni su svi bili zajedno. Drugovi mog sina su mi rekli da je Matej u jednom trenutku platio flašu pića i nestao. Mislili su da je otišao kako bi sa nekim razgovarao. Da je nešto pošlo po zlu shvatili su tek kada su krenuli kući i vidjeli na čiviluku njegovu jaknu. I dalje ne znam gdje je Matej želio da ode – ispričao je tada Nenad Periš i dodao da je Matej pokušao da pozove drugaricu Maju, ali mu se ona ni ne javljala na telefon.

Beograd se 20. maja oprostio od Mateja. Sanduk sa telom Mateja Periša bio je u Crkvi svetog Ante u Beogradu. Tada se potresnim riječima od mladića oprostio i patrijarh srpski Porfirije:

“Sve u našem životu je moglo da se desi, ali i nije moral, mogli smo da se vidimo sa našim prijateljem danas, ono što ne možemo da planiramo, to je da ćemo otići sa ovog svjeta, Matej po logici sestre, majke, porodice trebalo je da bude danas sa nama…”, rekao je tada, između ostalog, patrijarh Porfirije.

Matej Periš je 23. maja 2022. u krugu porodice sahranjen u Splitu.

Kurir.rs/Telegraf

Preneo: R.J.

Bonus video:

04:36 Nenad Periš se obratio novinarima ispred crkve Svetog Ante u Beogradu

Kurir

Izvor: ( www.kurir.rs / Ibna.rs )

- Advertisement -

Najnovije objave