Dvodnevna poseta grčkog premijera Kipru počinje u ponedeljak ujutro sastankom u predsedničkoj palati

Dvodnevna poseta grčkog premijera Kipru počinje u ponedeljak ujutro sastankom u predsedničkoj palati

Piše: Michalis Michael

Grčki premijer Kyriakos Mitsotakis započeće dvodnevnu službenu posetu Kipru u ponedeljak ujutro sastankom s predsednikom Republike Nicosom Anastasiadesom. To je njegova prva poseta od preuzimanja dužnosti premijera nakon izbora 7. jula.

Tokom posjete grčki premijer će se, između ostalog, sastati s predsedavajućim Parlamenta, episkopom i političkim strankama. U delegaciji koja ga prati biće i ministar spoljnih poslova Nikos Dendias.

Prema programu, premijer dolazi na ostrvo u ponedeljak ujutro i odmah kreće u predsedničku palatu na sastanak s predsednikom Anastasiadesom. Nakon bilateralnog sastanka delegacija, u podne će biti održana konferencija za novinare.

Nakon toga, grčki premijer će imati sastanak sa predsednikom parlamenta i popodne sa šefovima parlamentarnih stranaka. Njegov program u ponedeljak završava se večerom u njegovu čast s predsednikom Republike u predsedničkoj palati.

Grčki premijer će se u utorak sastati s bivšim ministrima Joanisom Kasoulidesom i Nikosom Rolandisom, kao i s bivšim predsednikom Demokratskog skupa, Giannakisom Matsisom. Zatim će otići u sedište episkopa na sastanak. Posle toga će posetiti “Grobnicu zatvorenika”, vojno groblje i grčki vojni kontingent na Kipru (ELDIK). Sa Kipra će  delegacija otići za Grčku utorak oko podne./ibna