Eksploziju najverovatnije izazvala sirijska raketa S-200 lansirana na izraelske ratne avione

Eksploziju najverovatnije izazvala sirijska raketa  S-200 lansirana na izraelske ratne avione

To potvrđuje tzv. “Kabinet”.

Piše: Michalis Michael

Mogućnost da je eksploziju na kiparskim okupiranim teritorijama prozurokovala  raketa S-200 koju je Sirija ispalila na izraelske borbene avione, veoma je visoka, navodi turska novinaska agenicja pozivajući se na dobro obaveštene izvore.

“Verovatno je ova raketa ispaljena iz Sirije. Informacije i uzorci su poslani u sedište turske vojske. Očekuje se jasna izjava iz Ankare”, izjavili su turski izvori agenciji.

Turska agenicja takođe navodi da izvori iz sirijske armije veruju da je nakon eksplozije počela da curi otrovna materija, a u isto vreme naglašavaju da je objekat koji je pao na okupirane teritorije ostatak rakete koju je Sirija ispalila na izraelske vojne avione.

Na twitter nalogu “Sirijske vojne mogućnosti”, koje navode izvore u sirijskoj vojsci, prošle noći su objavljene su informacije o ovome, a turski mediji su odatle preuzeli vest.

Takozvani “kabinet” okupiranih teritorija, nakon vanredne sednice, potvrdio je da je objekt koji eksplodirao u zoru u Pentadaktilu, raketa S-200.

U izjavi “ministra” se kaže da nema razloga za paniku, a Ersin Tatar ponovio je da ne postoji curenje otrovnih gasova ili hemikalija, koje bi bile rezultat eksplozije./ibna