Erdoan: Postizanje naših ciljeva do 2023. godine važnije nego ikad

Erdoan: Postizanje naših ciljeva do 2023. godine važnije nego ikad

Turski predsednik Redžep Tajip Erdoan obratio se kongresu Partije pravde i razvoja u Tekirdagu (Redestos), gde je izjavio da je posvećenost Turske postizanju ciljeva do 2023. godine, 100 godina od osnivanja Republike Turske, postalo važnije nego nikada ranije.

Erdoan je rekao da postoji turska država koja svojim iskrenim stavom u spoljnoj politici čini da je region i svet slušaju.

Nakon što je istakao je da je u toku kritični proces u kojem se ostvaruju svi scenariji zla, od onih koji predstavljaju napad na domovinu do onih koji pokušavaju da seju mržnju među ljudima, Erdoan je naglasio da su oni koji to rade hteli da igraju ali su izgubili.

„Posvećenost Turske postizanju ciljeva za 2023. godinu postala je neophodnija nego ikad ranije“, rekao je on.

Naglašavajući da je započela nova era ekonomskih i pravosudnih reformi, Erdoan je rekao da je „krenula pozitivna tržišna mobilnost. Pozivam domaće i međunarodne investitore na nova ulaganja. Naše pripreme za novi reformski paket se nastavljaju“.

„Započinjemo novi period reformi u ekonomiji i pravosuđu u našoj zemlji“, rekao je turski predsednik, napominjući da će prioritet biti dat trenutnom smanjenju inflacije na jednocifrene vrednosti, dodajući da njegova vlada pokreće „novu kampanju fokusirajući se na stabilnost, rast i zapošljavanje “.

Erdoan je takođe rekao da su oni koji su pokušali da se umešaju u Tursku putem starateljstva, terora, puča, političkog i socijalnog haosa napali i državnu ekonomiju.

„Doživljavamo period u kojem je ugrađena sudbina [vladajuće] AK stranke i nacije“, zaključio je turski predsednik. / ibna