Erdogan će učestvovati na sastanku četvorke sa Francuskom, Nemačkom i Velikom Britanijom

Erdogan će učestvovati na sastanku četvorke sa Francuskom, Nemačkom i Velikom Britanijom

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan učestvovat će na sastanku četvorke sa liderima Francuske, Nemačke i Ujedinjenog Kraljevstva u Londonu, najavio je u utorak portparol turskog predsednika, Ibrahim Kalin.

U obraćanju novinarima nakon sastanka kabineta u Predsedničkoj palati, portparol turskog predsednika Ibrahim Kalin izjavio je da će turski predsednik prisustvovati sastanku sa Emmanuelom Macronom, Angelom Merkel i Borisom Johnsonom ubrzo nakon samita NATO-a, koji bi trebalo da bude održan u Londonu 3-4 decembra.

Prema Ibrahimu Kalinu, na samitu NATO-a Recep Tayyip Erdogan govorit će o “misiji, viziji NATO-a, položaju Alijanse u 21. vijeku, budućim koracima i razumevanju pretnji”.

Portparol predsednika napomenuo je da će poseta turskog predsednika nastupiti u vreme kada je “NATO doživeo moždanu smrt, u Alijansi počinju da se pojavljuju pukotine, jer saveznici ne koordinišu svoje aktivnosti, i nema jednake podele tereta,” prisjećajući se nedavnih turskih sporazuma o severu Sirije sa SAD-om i Rusijom o bezbednoj zoni, izražavajući nadu da će je i druge države podržati. / ibna