Erdogan Grke uporedio sa nacistima!

Erdogan Grke uporedio sa nacistima!

Po prvi put, na najformalniji način, Turska je pokrenula svoj najžešći diplomatski napad na Grčku u vezi sa događajima na grčko-turskoj granici. Recep Tayyip Erdogan rekao je da su Grci postupali sa izbeglicama koje su pokušale da pređu granicu na najgori mogući način, upoređujući akcije grčke vojske i grčke policije sa postupcima nacista!

„Nema razlike između scena na grčkoj granici u odnosu na ono što su nacisti radili u svojim logorima. Ono što rade je ono što bi neko mogao da svedoči u nacističkom logoru. A Grci, u ime zapada, kao kao njegovi plaćenici, mogu videti ove slike i one koje su ubili. Oni su plaćeni legionari Zapada. Upoznati smo sa grčkim nasiljem u istoriji. Oni koji su sada tu, rade potpuno isto. Oni neće ostati kod vas. Otvorite svoja vrata kako bi se kroz vašu zemlju mogli prebaciti u bogate evropske zemlje, koje imaju jak evro i dolar. Zašto ih podvrgavate takvim nacističkim mučenjima? Nažalost, niko u Grčkoj ne reaguje na činjenicu da oni skidaju odeu izbeglicama i oduzimaju im telefone i novac. Zašto? Jer je članica EU ”, rekao je Erdogan u govoru pred parlamentarnom grupom svoje stranke.

Istovremeno, turski predsednik prikazao je slike turskog broda Obalne straže koji progoni brod grčke Obalske straže. „Ispred je grčki brod, a mi iza njega. Oni beže, a mi ih proganjamo. I od sada će to biti tako “.

“Mi ćemo održavati mere koje se primenjuju na granici sve dok ne dobijemo konkretan odgovor na zahteve Turske”, rekao je Erdogan tokom svog govora.

Zahtevi Turske, kako je rekao Erdogan, uključuju ponovno pokretanje razgovora sa EU o „slobodi kretanja, otvaranju pristupnih poglavlja, ažuriranju sporazuma o carinskoj uniji, kao i finansijskoj pomoći“.

„Ne prosimo. Sve što tražimo je da oni ispune obećanja koja su dali našoj državi. “

Međutim, prema Erdoganu, “priliv ilegalnih migranata u Evropu neće biti ograničen na Grčku, već će se proširiti po cijelom Sredozemlju kako se vremnski uslovi poboljšavaju”. / ibna