Erdogan hrišćanskoj zajednici poželeo sretan Božić

Erdogan hrišćanskoj zajednici poželeo sretan Božić

Turski predsednik Recep Tayyip Erdogan uputio je u ponedeljak, 24. decembra hrišćanskoj zajednici, uoči praznika rođenja Hrista, po gregorijanskom kalendaru čestitke povodom Božića.

Turski predsednik je u svojoj poruci naglasio ulogu turske tradicije kao “glavnog fokusa” zemlje, koja obezbeđuje da niko ne bude diskriminisan na osnovu “rase, jezika, religije i dogme”.

„Mi pridajemo veliki značaj svim našim građanima koji slobodno koriste svoje kulture, religije i tradicije“, naglasio je on u svojoj poruci.

Naglašavajući da je Turska vekovima bila miran dom različitih kultura i tradicija, Recep Tayyip Erdogan napomenuo je da „jedinstvo i solidarnost“ među građanima zemlje jačaju, smatrajući da su te razlike „dragocena imovina“.

„I dalje smo posvećeni stvaranju zajedničke budućnosti na ovom geografskom području uz suživot u miru“, dodao je.

Turski narod smatra da su međusobno poštovanje, pravda i verske slobode “glavni prioritet”, nastavio je turski predsednik.

Zaključujući, Recep Tayyip Erdogan izrazio je nadu da će praznik dovesti do jačanja „solidarnosti i međusobnog poštovanja“ želeći srećan Božić kršćanskom svetu. / ibna