Erdogan: Nastavićemo borbu sve dok ne eliminišemo i poslednjeg teroristu

Erdogan: Nastavićemo borbu sve dok ne eliminišemo i poslednjeg teroristu

U bezbednoj zoni na severu Sirije još uvek ima terorista, rekao je Recep Tayyip Erdogan u utorak pre sastanka parlamentarne grupe vladajuće Stranke pravde i razvoja.

Turski predsednik je dao do znanja da u bezbednoj zoni još uvek ima terorista  i da oni još uvek nisu eliminisani. Te terorističke grupe, s granice bezbedne zone, organizuju napade na turske snage, napomenuo je Erdogan.

„Nećemo biti gledaoci u ovoj situaciji. Uradićemo ono što je neophodno, kao i ranije. Turska će nastaviti borbu sve dok ne bude eliminisan posljednji terorista u Turskoj, Siriji i Iraku,” rekao je Erdogan.

Turski predsednik je u svom govoru kritikovao odnos SAD-a prema Turskoj zbog kupovine ruskih raketnih sistema S-400. “Povezati S-400 koje smo kupili od Rusije sa F-35, i što je najvažnije, sa sankcijama i drugim pitanjima, nema smisla,” rekao je Erdogan. „Takvo insistiranje vidim kao novi izgovor za neprijateljski stav prema našoj zemlji“, dodao je turski predsednik.

Erdogan je napomenuo da su vrata Turske otvorena za zemlje „koje su spremne da ravnopravno razgovaraju, pregovaraju i pomire se s Turskom“.

Američke trupe i teroristi YPG / PYD zajedno patroliraju bezbednom zonom na severu Sirije, rekao je turski predsednik.

„Iako su se odlučili povući, kako objasniti patrole u ​​regionu koje SAD sprovode s ovom terorističkom organizacijom? Oni nisu obuhvaćeni našim sporazumom,” dodao je Recep Tayyip Erdogan./ibna