Erdogan: Niko nas ne može sprečavati u istočnom Mediteranu

Erdogan: Niko nas ne može sprečavati u istočnom Mediteranu

Turske operacije se ubrzo nastavljaju, naglasio je Erdogan

Autor: Michalis Michael

Nakon niza izjava funkcionera o aktivnostima Turske u istočnom Mediteranu i regionu, Tayyip Erdogan se ponovo oglasio o ovim pitanjima. Kako je rekao, a prema onome što izveštava Kiparska novinska agencija iz Turske, „niko nas ne može sprečavati u istočnom Mediteranu“, a istovremeno dodaje da se operacije Turske u toj oblasti ubrzo nastavljaju.

Govoreći na ceremoniji održanoj u čast 948. godišnjice od bitke kod Manzikerta, turski predsednik obratio se lideru Republikanske narodne stranke (CHP) Kemalu Kilicdaroglu i izjavio da „jednostavno izjašnjavanje da pripadate Ataturkovoj stranci nije dovoljno. Gotovi ste. Pobeda u tri ili četiri opštine ne vodi vas nigde“, rekao je turski predsednik.

„Kemal tvrdi da se u Egeju mogu naći SAD, Francuzi, ali ne i Turska. Očigledno je da ta osoba gleda, ali je u stvari slepa. Tamo imamo svoje uređaje za bušenje, istraživačke brodove, naše fregate i u svakom trenutku su naše bespilotne letelice spremne da krenu. On to ne vidi. Kemal verovatno ne prepoznaje ni naše zastave. Ne možete pripadati stranci iz ove zemlje i podržavati teroriste u planinama, kiparske Grke na moru, naše neprijatelje u vazduhu i sve one koji su protiv nas“, dodao je on.

Turski predsednik je takođe napomenuo da „u istočnom Mediteranu, bušilice i istraživački brodovi ubrzo nastavljaju operacije; niko nas ne sprečava i niko to neće učiniti u budućnosti “. / ibna