EU: Sastanak eksperata Beograda i Prištine biće nastavljen sutra

EU: Sastanak eksperata Beograda i Prištine biće nastavljen sutra

Dijalog Beograda i Prištine biće nastavljen sutra sastancima na ekspertskom nivou u Briselu, potvrdila je Tanjugu portparolka EU Nibala Masrali.

EU napominje da je to „deo procesa“ u kontekstu tekućeg dijaloga Beograda i Prištine.

„Nakon samita u julu, dijalog se nastavlja nizom sastanaka na nivou ekperata“, objasnila je Masrali.

Poslednji sastanak eksperata iz Beograda i Prištine održan je 30. jula u Briselu, a EU je navela da će se redovno sastajati kako bi razgovarali o pitanjima koja su utvrdili lideri na političkim sastancima visokog nivoa.

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak najavio je početkom septembra novi sastanak u okviru dijaloga Beograda i Prištine na najvišem političkom nivou.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da bi novi sastanak sa kosovskim premijerom Avdullahom Hotijem mogao da se održi 7. septembra u Briselu, ubrzo nakon sastanka Bele kuće koji je zakazan za 4. septembar.

EU je Tanjugu ponovo potvrdila da su “u kontaktu sa svim partnerima, uključujući SAD”, kada je u pitanju podrška dijalogu koji vodi EU, kako bi se u potpunosti normalizovali odnosi Beograda i Prištine i rešila sva otvorena pitanja između dve strane. / ibna