EU: Sastanak na visokom nivou između Beograda i Prištine održaće se 7. septembra u Briselu

EU: Sastanak na visokom nivou između Beograda i Prištine održaće se 7. septembra u Briselu

U ponedeljak, 7. septembra, visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Josep Borrell i specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak ugostiće u Briselu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog premijera Avdulaha Hotija, na još jednom sastanku na visokom nivou koji će biti održan kao deo procesa dijaloga Beograda i Prištine, saopštila je Služba za spoljno delovanje Evropske unije.

„Kao deo sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije, na sastanku će biti reči o aranžmanima nevećinske zajednice i rešavanju međusobnih finansijskih potraživanja / imovine. Ovog vikenda, uoči sastanka na visokom nivou, specijalni predstavnik EU Lajčak biće domaćin četvrtog sastanka na nivou stručnjaka o prethodno razmatranim temama, a to su nestala i raseljena lica i ekonomska saradnja“, napominje se u saopštenju.

Samit Beograda i Prištine treba da počne 7. septembra u 10:00 časova. Visoki predstavnik Josep Borrell daće izjavu pre početka sastanka, dok će specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak nastaviti sa svojim primjedbama na kraju razgovora. / ibna