Festival čokolade održaće se onlajn

Festival čokolade održaće se onlajn

U jeku nove epidemije koronavirusa, Festival čokolade se seli u virtuelno carstvo. Prvo se činilo da se popularna godišnja manifestacija u Radovljici ove godine neće održati zbog ekstremne situacije, ali organizatori su odlučili da je održe onlajn između 24. i 30. aprila.

Festival, koji je trebalo da bude održan u živopisnom gradu 17. aprila, otkazan je sredinom marta, u svetlu mera zabrane kretanja nametnutih radi suzbijanja širenja virusa.

Međutim, na inicijativu čokoladara, ljubitelji čokolade sada će moći da nahrane svoje oči i naruče razne poslastice preko interneta.

“Čak i ako smo ostali bez festivala, to ne znači da ljubitelji čokolade treba da ostanu i bez kvalitetne slovenačke čokolade”, rekla je Nataša Mikelj, šefica organizatora festivala.

Dodala je da je prelazak u virtualni svet potaknut reakcijama javnosti na otkazivanje festivala. Manifestacija privlači oko 50 000 posetilaca svake godine.

Slovenački čokoladni proizvodi, koji su zbog zatvaranja prodavnica čokolade i restorana ostali bez tradicionalnih prodajnih mesta, imaće platformu za promociju svojih proizvoda.

Internet izdanje Festivala čokolade biće prvi festival virtualne hrane u Sloveniji.

Pored veb stranice festivala, događaji će se odvijati i na Facebooku. Pored promocije čokolade, virtuelni festival sadrži ideje za aktivnosti koje uključuju čokoladu, slatke izazove i takmičenja, kao i video sadržaj koji predstavlja čokoladne zanatlije.

Čokoladari će na virtuelnim štandovima prikazati svoje visokokvalitetne, ručno rađene proizvode i obradovati posetioce prodajnim ponudama.

Organizatori su svesni da je poseta festivalu lično jedinstveno iskustvo. Međutim, učestvujući u virtuelnom izdanju, čovek izbegava gužve i čak ne treba koristiti zaštitnu opremu, istakli su oni.