back to top
NaslovnicaVestiFESTIVAL SREDNJOŠKOLSKOG TEATRA U KRUŠEVCU: Počeo TIN FEST! Pogledajte koje predstave su...

FESTIVAL SREDNJOŠKOLSKOG TEATRA U KRUŠEVCU: Počeo TIN FEST! Pogledajte koje predstave su na programu u Kulturnom centru

U Kulturnom centru u Kruševcu otvoren je 17. Festival srednjoškolskog teatra – “Tin fest”. Manifestacija je takmičarskog karaktera, a na njoj će nastupiti dramske sekcije učenika Hemijsko-tehnološke škole, Ekonomsko-trgovinske škole, Gimnazije, Politehničke škole “Milutin Milanković”, Medicinske škole i Vaspitno-popravnog doma.

Festival je otvorila predstava Branislava Nušića “Dr” u izvođenju i režiji Dramske sekcije učenika Hemijsko-tehnološke škole i profesorke Milice Jovanović. Nastupili su i učenici Ekonomsko-trgovinske škole sa komadom “Suze su ok” Mirjane Bobić Mojisilović, u adaptaciji i režiji profesorke Dragane Marković.

Sledećeg dana su štićenici Vaspitno-popravnog doma odigrali predstavu “Šta je to u ljudskom biću što ga tera prema piću” prema tekstu Dušana Kovačevića a u režiji profesora Dušana Tripkovića.

- Advertisement -

Gost Festivala je Gimnazija “Sava Šumanović” iz Šida, koja će se predstaviti komadom Branislava Nušića “Gospođa ministarka”, u režiji profesorke Brankice Rac, u ponedeljak.

Medicinska škola će nastupiti sa predstavom “Zla žena” po tekstu Jovana Sterije Popovića, u adaptaciji i režiji profesorke Mirjane Gašić u utorak.

“Kad srce uzme stvar u svoje ruke” je komad kojim će u sredu nastupiti Gimnazija Kruševac. Adaptaciju tekstova potpisuje Ana Vukajlović, a režiju Dramska sekcija ove škole.

Politehnička škola “Milutin Milanković” će u četvrtak izvesti predstavu “Mila glumica dvadeset prvog veka” Milivoja Mlađenovića, u režiji profesorke Sanje Milenković.

Svečano zatvaranje TIN Festa i dodela nagrada planirana je za petak, 31. maja, a tada će biti odigrana poklon predstava neformalne umetničke trupe Kulturociklin i Kulturnog centra Kruševac“Aska igra za život” u režiji Sandre Maksimović.

- Advertisement -

Izvor: ( www.kurir.rs / Ibna.rs )

- Advertisement -

Najnovije objave