Godfrey: Namera SAD je da ohrabre dijalog između Kosova i Srbije

Godfrey: Namera SAD je da ohrabre dijalog između Kosova i Srbije

Američki ambasador u Srbiji Anthony Godfrey rekao je da je interes Washingtona da Zapadni Balkan bude region stabilnosti i prosperiteta.

„Trajno rešenje biće ono do koga dođu obe strane, sa kojim obe strane mogu da žive i koje bi vodilo regionalnoj stabilnosti. Svako rešenje koje je nepošteno, neuravnoteženo ili nametnuto iz inostranstva neće biti dugotrajno”, rekao je Godfrey u izjavi u intervjuu RTS-u.

„Što se nas tiče, što važi i za Srbiju, najbolji način da se to postigne je put ka Evropskoj uniji. Dakle, moj cilj je da upotrebim svu svoju energiju i sve resurse američke ambasade u Beogradu da pomognem Srbiji da ostvari cilj koji je sebi postavila, a to je članstvo u EU,“ rekao je Godfrey.

„Moja je dužnost da poboljšavam američke odnose sa Srbijom, ali i da radim u interesu moje zemlje na Balkanu, a američki je interes da Zapadni Balkan postane region stabilnosti i prosperiteta, gde se poštuju demokratske vrednosti, gde zemlje poštuju granice i imaju dobre odnose”, rekao je Godfrey./ibna