NaslovnicaAlo.rsGosti iz Francuske i Italije i domaći autori na Beogradskom sajmu knjiga

Gosti iz Francuske i Italije i domaći autori na Beogradskom sajmu knjiga

Objavljeno:

Petikolenova je publici u Srbiji predstavila i svoj novi bestseler Razmišljam bolje, u kom se fokusira na praktične i primenjive strategije koje pojedinci mogu koristiti kako bi postigli viši nivo sreće i zadovoljstva u životu, dajući savete na koji način efikasno kanalisati misli i kako razviti veće samopouzdanje i uspešno funkcionisati u savremenoj svakodnevici.

„Napisala sam nekoliko knjiga o hipermislećim ljudima koji su traumatizovani u savremenom svetu, jer ih ljudi doživljavaju kao ’nenormalne’. Želela sam da im olakšam i prikažem sve dobre strane hiperrazmišljanja i pomognem da prihvate sebe i nauče da tu osobinu iskoriste za postizanje sopstvene sreće i ispunjenijeg života. Knjige koje sam potom napisala bave se manipulacijom i žrtvama manipulacije u svakodnevnom životu, a nova knjiga koju pripremam fokusira se na problem seksualnog uznemiravanja i agresije. To će biti veoma mračna, ali vrlo korisna knjiga“, najavila je Kristel Petikolen. Inače, autorka je dan ranije bila gost Francuskog paviljona, zemlje koja je počasni gost Međunarodnog sajma knjiga u Beogradu, gde je skoro sat i po razgovarala sa publikom koja je u rukama držala njene knjige.

Na štandu Italijanskog instituta za kulturu, u isto vreme, sa čitaocima se družio italijanski pisac Jakopo de Mikelis, koji je juče na štandu Vulkan izdavaštva potpisivao svoju knjigu Stanica. Autor, koji radi i kao urednik u izdavačkoj kući Marsilio, svoj prvi roman pisao je punih osam godina. „Ceo život bavim se rečima, prevodim, uređujem knjige i bilo mi je veoma teško da se odvažim da napišem roman, jer su moji kriterijumi kroz godine rada postali veoma visoki. Pre svega sam se bojao sopstvenog suda“, rekao je De Mikelis u razgovoru s medijima.

Jakopo De Mikelis je bio i predavač na Milanskom univerzitetu, a aktivno se bavi i fotografijom. Živi u Veneciji, ali je rođen u Milanu. Odrastanje u blizini čuvene Milanske železničke stanice inspirisalo ga je da radnju svog romana, prepunog maštovitih likova, misterije i napetosti, smesti u ovu monumentalnu zgradu.

Promo

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije objave