Grčka: Dendias se sastao sa Ashkenazijem u Jerusalimu

Grčka: Dendias se sastao sa Ashkenazijem u Jerusalimu

Ministar spoljnih poslova Izraela Gabi Aškenazi sastao se sa grčkim ministrom spoljnih poslova Nikosom Dendiasom, u okviru samita izraelsko-grčke grupe G2G.

U okviru četvrtog godišnjeg samita G2G, koji se danas održava u Jerusalimu, ministar Ashkenazi se susreo s grčkim ministrom spoljnih poslova Nikosom Dendiasom. Dvojica diplomata razgovarali su o unapređenju odnosa između Izraela i Grčke, obnavljanju putovanja između dveju zemalja i nizu drugih bilateralnih pitanja.

Razgovarano je i o merama potrebnim za obnavljanje putničkih veza između Izraela i Grčke. Kao ciljni datum za ponovno otvaranje vazdušnog saobraćaja postavljen je 1. avgust, ali to će biti u skladu sa javno zdravstvenim uslovima.

Razgovor je bio fokusiran na saradnju između Izraela i Grčke u energetskim, trgovinskim i inovativnim inicijativama.

U sklopu bilateralnog samita, predstavnici dve zemlje su potpisali Deklaraciju o namerama za unapređenje saradnje u oblastima kibernetičke bezbednosti, energetike, poljoprivrede i turizma.

Ministar Ashkenazi zahvalio je kolegi na grčkoj podršci Izraelu, i dodao da namerava da nastavi rad na jačanju snažnog partnerstva dveju zemalja./ibna