Grčka: Kopneni i aerodromski prelazi se ponovo otvaraju 1. jula

Grčka: Kopneni i aerodromski prelazi se ponovo otvaraju 1. jula

Grčka je na putu da ponovo otvori svoje kopnene granice 1. jula, zajedno sa 27 aerodroma za direktne letove iz inostranstva, rekao je danas novinarima portparol grčke vlade Stelios Petsas.

Konkretno, Stelios Petsas je izjavio da će se „granični prelazi Evzoni, Kakavia, Kristallopigi, Promachonas, Nimfea, Kastanies i Kipi ponovo otvoriti i na taj način obnoviti saobraćaj sa susednim zemljama Turskom, Bugarskom, Severnom Makedonijom i Albanijom“.

Podsećamo da će od 1. jula 27 grčkih aerodroma, od kojih se 20 nalazi u centralnim gradovima, nastaviti servisirati letove iz inostranstva, uključujući Heraklion, Chaniju, Krf, Rodos i Mikonos, ali i sedam manjih iz Ioannine, Sitia, Lemnosa, Kithira, Skiros, Paros i Chios.

Pored toga, od srede Patras i Igoumenitsa počeće prihvatati brodove iz Italije, dok će luke u Pireju, Rodosu, Krfu, Volosu i Katakolu moći primiti prve kruzere, mada još nema zakazanih sidrenja.

Što se tiče trećih zemalja izvan Evropske unije, Grčka planira svoje poteze prema listi koju je sastavila EU i koja će biti objavljena 30. juna, dok direktni letovi iz Velike Britanije i Švedske neće biti dozvoljeni do 15. jula. / Ibna