Grčka: Ministar spoljnih poslova tokom posete Francuskoj pomenuo pitanje turskih provokacija

Grčka: Ministar spoljnih poslova tokom posete Francuskoj pomenuo pitanje turskih provokacija

Grčki ministar spoljnih poslova Nikos Dendias u ponedeljak je boravio u službenoj poseti Francuskoj, a u Parizu ga je primio njegov francuski kolega Jean-Ives Le Drian.

Tokom sastanka, prema izjavama grčkog ministra spoljnih poslova, dvojica zvaničnika razgovarali su o produbljivanju strateškog odnosa Grčke i Francuske i, što je najvažnije, eskalaciji turskih provokacija na Mediteranu.

Kako što je izjavio Dendias, on je pitanje turskih provokacija pokrenuo i pred Savetom ministara spoljnih poslova Evropske unije, kojem je prisustvovao zajedno sa svojim francuskim kolegom, dok je isto pitanje postavljeno tokom telekonferencije sa američkim državnim sekretarom Mikeom Pompeom.

Grčki ministar spoljnih poslova zahvalio je Francuskoj kao prijateljskoj i savezničkoj zemlji na odlučnoj podršci koju su pokazali. „Ponavljam da će Grčka i dalje neumorno raditi na konsolidaciji bezbednosti i stabilnosti u našem regionu, odlučno se noseći sa svim turskim provokacijama“, izjavio je Nikos Dendias.

Na kraju, šef grčke diplomatije zahvalio je Jean-Ives Le Drianu na toplom gostoprimstvu i posebno na gostoprimstvu tokom sastanka Saveta spoljnih poslova Evropske unije, koji je takođe bio prožet vrlo dubokom simbolikom. / ibna