Grčka: Mitsotakis putuje u Nemačku i Austriju

Grčka: Mitsotakis putuje u Nemačku i Austriju

Grčki premijer Kyriakos Mitsotakis otputovao je jutros u Berlin gde će se sastati sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel. Zajedno sa kancelarkom će učestvovati u radu grčko – nemačkog ekonomskog foruma koji se održava pod nazivom “Vizija&investicione mogućnosti”. U utorak će grčki premijer otputovati u Beč, gde će se sastati sa austrijskim kancelarom Sebastijanom Kurcom.

Poseta grčkog premijera Berlinu i Beču, iako je odavno isplanirana, poklopila se sa posetom turskog predsednika Recepa Tayyipa Erdogana Briselu, gde će se sastati sa predsednikom Evropskog saveta, Charlesom Michelom, i predsednicom Evropske komisije, Ursulom von der Leyen.

Turski predsednik dolazi u evropsku prestonicu kako bi razgovarao o krizi sa izbeglicama i migrantima, pomoći EU i mogućem novom Ugovoru sa EU.

Prema programu Mitsotakisove posete Berlinu, zajedno sa nemačkom kancelarkom održaće govore na grčko-nemačkom forumu nakon čega će uslediti bilateralni sastanak.

Kasnije popodne, Mitsotakis će održati sastanke sa nemačkim investitorima i učestvovati na panelu koji organizuje nemački Savet za spoljne odnose.

U utorak ujutro, grčki premijer će prisustvovati radnom doručku sa predstavnicma institucija nemačke privrede.

Zatim će otputovati u glavni grad Austrije gde će se sastati sa kancelarom Sebastijanom Kurcom./ibna