Grčka: Mitsotakis videokonferencijski razgovarao sa predsednikom EBRD

Grčka: Mitsotakis videokonferencijski razgovarao sa predsednikom EBRD

Grčki premijer Kyriakos Mitsotakis danas je putem video konferencije razgovarao sa predsednikom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Odilom Renaud-Bassom, navode izvori iz Grčke vlade.

Tokom konferencije istaknuta je odlična saradnja Grčke sa EBRD-om i značaj investicija za razvoj grčke ekonomije, sa naglaskom na stvaranju novih i dobro plaćenih radnih mesta.

Istovremeno se razgovaralo o jačanju finansiranja EBRD-a posebno za privatni i finansijski sektor, kao io njegovom doprinosu planiranim projektima Fonda za oporavak, ali i JPP-ima koji su u završnoj fazi planiranja.

Akcenat je takođe stavljen na energetski sektor i ukidanje lignifikacije, kao i na dalji razvoj sinergija sa Helenskom razvojnom bankom na nivou finansijskih proizvoda.

Virtuelnom sastanku u ime vlade prisustvovali su ministar finansija Christos Staikouras, ministar za razvoj i investicije Adonis Georgiadis, zamenik ministra za razvoj i investicije Giannis Tsakiris i šef kabineta premijera za finansije Alekis Papelis.

Delegaciju EBRD činili su prvi potpredsednik Jurgen Rigterink, potpredsednik Pierre Heilbronn, potpredsednik Alain Pillouk, regionalni izvršni direktor za centralnu i jugoistočnu Evropu Charlotte Ruhe, šefica EBRD-a za Grčku Andreea Moraru i zamenik direktora za upravljanje i politička pitanja Oleg Levitin. / ibna