Grčka: Osoblje stranih diplomatskih misija biće vakcinisano u nedelju

Grčka: Osoblje stranih diplomatskih misija biće vakcinisano u nedelju

Prema informacijama IBNA, u nedelju, 28. marta, grčke vlasti će vakcinisati diplomate i zvaničnike stranih diplomatskih misija u Grčkoj.

Grčko Ministarstvo spoljnih poslova, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja, obavestilo je strane diplomatske misije u Grčkoj o vakcinaciji njihovih članova, očekujući reciprocitet od zemalja u vezi sa grčkim diplomatskim predstavništvima u inostranstvu.

Prema informacijama, vakcina koja će se primenjivati biće AstraZeneca. Ono što je upadljivo je da do danas, u petak, diplomatskim vlastima u inostranstvu nisu poslate informacije u vezi sa vremenom vakcinacije.

Što se tiče grčkih diplomatskih misija u inostranstvu, u izveštajima se navodi da će u nekim zemljama osoblje diplomatske misije biti smešteno u prioritetne grupe za vakcinaciju, dok će u većini zemalja grčke diplomatske misije biti dodate na listu čekanja za širu javnost.

Uprkos stalnim primedbama Ministarstvu spoljnih poslova od strane grčkih diplomatskih misija u inostranstvu zbog propusta neposredne vakcinacije pod pokroviteljstvom grčke države, to se iz razloga koji ostaju nepoznati nije smatralo mogućim. / Ibna