Grčka: Prva donacija medicinskih sredstava stigla na aerodrom Eleftherios Venizelos

Grčka: Prva donacija medicinskih sredstava stigla na aerodrom Eleftherios Venizelos

Poseban avion kompanije Aegean sa velikom količinom sanitetskog materijala iz Kine, koji su donirale “Onassis fondacija” i “Grčki brodovlasnici”, sletela je u zoru aerodrom Eleftherios Venizelos.

Avion je u Grčku donio 1,7 miliona posebnih maski, i više od 13 miliona jednostavnih hirurških maski dok se očekuje da će drugi drugi lični zaštitni materijal kao što su dodatne maske, uniforme i zaštitnici za lice stići u narednom periodu.

Materijal je iz Kine u Grčku transportovan posebno dizajniranim avionima kompanije Aegean, i drugim kargo letovima. Ovo je do sada najveća donacija sanitetskog materijala u Grčkoj.

U narednih nekoliko dana očekuje se dolazak još tri aviona, koje su donatori angažovali za transport sanitetskog materijala, a troškovi kupovine i otpreme uglavnom su pokriveni donacijama fondacija i kompanija.

Do danas je donirano 11 tona sanitetskog materijala iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, stiglo je pet tona hlorokina iz Indije i donacija 1.200.000 maski i drugog sanitarnog materijala iz Kine./ibna