Grčka: Uhapšen odbegli Christos Pappas, zamenik lidera Zlatne zore

Grčka: Uhapšen odbegli Christos Pappas, zamenik lidera Zlatne zore

Odbegli bivši poslanik Zlatne zore i zamenik lidera ove organizacije Christos Pappas priveden je danas Apelacionom tužiocu na izvršenje kazne, gde će biti odlučeno u koji će zatvor biti odveden.

Antiteroristička jedinica uhapsila je sinoć 52-godišnjakinju koja je skrivala zamenika vođe Zlatne zore, od prošlog oktobra u njenom domu u atinskom području Zografou.

Prema nezvaničnim informacijama, ona je grčka državljanka, poreklom iz Ukrajine, simpatizerka Zlatne zore br. 2, koja je u stvari imala aktivnu političku ulogu u određenoj oblasti. 52-godišnjakinja je uhapšena zbog pružanja zaštite i danas će biti sprovedena u atinsko javno tužilaštvo.

Christos Pappas nestao je od 1. oktobra 2020. godine, malo pre sudske odluke kojom je osuđen na 13 godina i 3 meseca zatvora zbog vođenja zločinačke organizacije. Od tada za njim traga policija, a u četvrtak uveče Antiteroristička jedinica ga je konačno uhapsila.

22. oktobra 2020. godine, odlukom Suda, nakon pet i po godina suđenja vodećim članovima Zlatne zore, svi članovi vodećeg tima Zlatne zore odvedeni su u zatvor, osim Đanisa Lagosa koji je evropski poslanik i Christosa Pappasa koji je nestao iako ga je policija nadzirala. / ibna