Grčka: Varvitsiotis kontaktirao Cakaja

Grčka: Varvitsiotis kontaktirao Cakaja

Prioriteti grčkog predsedavanja Savetom Evrope bili su u fokusu virtuelnog sastanka koji je zamenik ministra spoljnih poslova Grčke Miltiadis Varvitsiotis danas održao sa albanskim ministrom spoljnih poslova Gentom Cakajem.

Tokom video konferencije, zamenik ministra spoljnih poslova upoznao je albanskog ministra spoljnih poslova sa prioritetima i programom grčkog predsedništva, istovremeno upućujući poziv na saradnju albanskoj strani s obzirom na ministarske sastanke koji su zakazani u bliskoj budućnosti.

Gent Cakaj zahvalio je Miltiadisu Varvitsiotisu na brifingu te je pozdravio izbor prioriteta grčkog predsedavanja, posebno u pogledu zaštite ljudskih prava, demokratije i vladavine zakona usred pandemije koja se dešava za vreme grčkog predsedništva.

Tokom razgovora, zamenik ministra spoljnih poslova izrazio je podršku Grčke evropskoj perspektivi Zapadnog Balkana, zasnovanoj na odlukama Evropskog saveta i uz poštovanje postavljenih uslova, koji uključuju poštovanje i zaštitu manjina.

Pored toga, o pitanjima saradnje razgovarano je između Saveta Evrope i Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS), kojom je ove godine predsedavala Albanija. / ibna