Grčka: Vlada se sastala pod predsedavanjem premijera Mitsotakisa

Grčka: Vlada se sastala pod predsedavanjem premijera Mitsotakisa

Grčka vlada sastala se u utorak pod predsedavanjem  premijera Kyriakosa Mitsotakisa, koji je, govoreći orezultatima koji su postignuti u skoro godinu dana nakon pobede na izborima, primetio da su “retki oni koji su uspeli toliko toga da urade u tako kratkom roku, posebno ako se uzme u obzir činjenica da smo suočeni sa velikim ekonomskim, geopolitičkim i zdravstvenim izazovima “.

„Verujem da je ovaj institucionalni poredak, demokratska i institucionalna normalnost, možda najsnažniji odgovor onima koji su na neviđen način pokušali da manipulišu institucijama. Naša Republika je jaka, naša Republika deluje. Podela vlasti je nepovredivo pravilo“, naglasio je Mitsotakis.

Osvrćući se na početak turističke sezone, rekao je: „Želio bih se još jednom zahvaliti svim suodgovornim ministrima koji su radili na donošenju ovog organizovanog plana prijema posetilaca u našu zemlju, bez ugrožavanja bezbednosti i javnog zdravlja. Znamo da je linija postavljena prenisko; biće ovo veoma teška turistička sezona; ali mi ćemo se potruditi”.

Premijer je rekao da je vlada spremna da preduzme dodatne intervencije na podršci zapošljavanju. „Vrlo pažljivo pratimo šta se dešava, posebno na tržištu rada, i zajedno sa nadležnim ministarstvima, pre svega Ministarstvom finansija i Ministarstvom rada, uvek smo spremni – ako je potrebno – da preduzmemo dodatne intervencije za podršku svetu biznisa, nešto što je naš prvi neprikosnoveni prioritet od početka krize“, podvukao je Kyriakos Mitsotakis./ibna