Grčki premijer biće domaćin 8. samita EUMED 9

Grčki premijer biće domaćin 8. samita EUMED 9

Grčki premijer Kiriakos Mitsotakis učestvovaće u petak na 8. samitu južnih država članica Evropske unije (EUMED 9), koji će se održati u Atini, u Kulturnom centru Fondacije Stavros Niarchos.

Osmom samitu EUMED 9, koji počinje u 17.00 časova, prisustvovaće premijer Kyriakos Mitsotakis, predsednik Francuske Emmanuel Macron, premijer Španije Pedro Sanchez, premijer Italije Mario Draghi, premijer Hrvatske Andrej Plenković, predsednik Kipra Nicos Anastasiades, premijer Malte Robert Abela, premijer Slovenije Janez Janša i ministar spoljnih poslova Portugalije Augusto Santos Silva.

Ovo je prvi put da Hrvatska i Slovenija prisustvuju samitu.

Na marginama Samita, grčki premijer će se sastati sa hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem u 12:00 u vili Maximos u 12:00.

U 14:15 sati Mitsotakis sastaće se sa premijerom Italije Mariom Draghijem u Kulturnom centru Fondacije Stavros Niarchos.

U 15:30 sati počinje Samit o klimatskim promenama i njihovom uticaju na Mediteran na kojem će učestvovati predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen.

Pre večere koju je grčki premijer priredio za učesnike 8. samita EUMED9 oko 20.30, lideri evro-mediteranskih zemalja daće izjave za medije/ ibna