Grenell: Nema planova za “brzi dogovor”

Grenell: Nema planova za “brzi dogovor”

Američki specijalni izaslanik za dijalog Beograda i Prištine Richard Grenell negirao je danas da su Sjedinjene Države otvorene za mogućnost zamene zemljišta između Srbije i Kosova.

Richard Grenell je tvitovao „Lažne vesti“ komentarišući članak koji je juče objavio EUobserver.

Odgovarajući direktno na post EUobservera na Twitteru, Grenell je rekao: „Lažne vesti. Nikad niste zvali ili pisali da pitate. Ja sam za ono o čemu su stranke saglasne – fokusirane na ekonomski razvoj, a ne na politiku “.

Jučer je EUobserver objavio članak pod nazivom „SAD ostaje otvoren za zamenu teritorije između Kosova i Srbije“, uz tekst u kojem se navodi da se Nemačka protivila toj ideji.

U objavi na Twitteru koji je objavila ova web stranica, uključujući link na članak, kaže se da je „plan za Srbiju i Kosovo i dalje popularan u američkim krugovima, pri čemu je specijalni izaslanik SAD Richard Grenell nastavio da promoviše ideju „brzog dogovora“ o priznavanju od prošle godine“.

Grenell je, u stvari, reagovao na tekst EUObservera citirajući odgovor Mattheva Palmera na moguće prilagođavanje granice, rekavši da je neophodno utvrditi kriterijume za dijalog Beograda i Prištine.

Na osnovu te izjave izvori iz Brisela navode da SAD nisu odbacile mogućnost zamene teritorija, uprkos protivljenju Nemačke. / ibna