Hahn i Vučić razgovarali o dijalogu između Kosova i Srbije

Hahn i Vučić razgovarali o dijalogu između Kosova i Srbije

Komesar za proširenje EU, Johanes Han, sastao se u Beogradu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Sastanak je bio fokusiran na situaciju na Zapadnom Balkanu i „buduće korake Srbije na evropskom putu“.

Tokom razgovora o regionalnoj situaciji, predsednik Vučić i komesar Hahn su posebno razmotrili zastoj u dijalogu između Beograda i Prištine, kao i situaciju nakon ostavke premijera privremenih kosovskih institucija, Ramuša Haradinaja. Predsednik Vučić je rekao da je Srbija ponovo – kao i uvek – reagovala mirno i odgovorno. On se zahvalio komesaru Hanu na razumevanju i angažovanju u deblokadi dijaloga između Beograda i Prištine. On je takođe ponovio da Srbija ostaje posvećena politici mira i saradnje u cilju očuvanja stabilnosti u regionu.

Komesar Hahn je priznao odlučnost Srbije da očuva regionalnu stabilnost. Ponovo je naglasio da je spreman da pokuša i tako pomogne u stvaranju uslova za nastavak dijaloga Beograda i Prištine. Govoreći o evropskim integracijama, komesar Hahn je ohrabrio Srbiju da ubrza proces reformi i još odlučnije radi na vladavini prava.

Predsednik Vučić čestitao je komesaru Hanu na kandidaturi koju mu je Austrija dodijelila za treći mandat u Evropskoj komisiji. / ibna /