back to top
NaslovnicaRegionHAPŠENJE U SARAJEVU: Lopov uhvaćen kako krade novac iz aparata za naplatu...

HAPŠENJE U SARAJEVU: Lopov uhvaćen kako krade novac iz aparata za naplatu parkinga

Hapšenje u Sarajevu zbog teške krađe

U Sarajevu su juče uhapšene dve osobe zbog sumnje da su počinili krivično delo teška krađa.

U 15 sati, policijski službenici PU Novi Grad uhapsili su I.M., rođen 1990. godine u Zvorniku, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio više krivičnih dela iz člana 287. stav 1. KZ FBiH /Teška krađa/.

- Advertisement -

34-godišnjak se sumnjiči da je u prethodnom periodu na području opštine Novi Grad počinio više krivičnih dela teških krađa u aparate za naplatu parkinga. Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a osumnjičeni je predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo”, navedeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Još jedna osoba uhapšena je u 16:30 sati u ulici Zmaja od Bosne, opština Novo Sarajevo.

“Policijski službenici PU Novo Sarajevo uhapsili su E.H., rođen 1993. godine, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je u prethodnom periodu počinio krivično delo Teška krađa /član 287. stav 1. KZ FBiH/. Obavešten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a 30-godišnjak je predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo”, naveli su iz MUP-a KS.

(Kurir.rs/ Klix.ba/ Preneo: T.A.)Izvor: ( www.kurir.rs / Ibna.rs )

- Advertisement -

Najnovije objave