Hoti: U redovnom sam kontaktu sa Grenellom, nastavljamo implementaciju sporazuma iz Washingtona

Hoti: U redovnom sam kontaktu sa Grenellom, nastavljamo implementaciju sporazuma iz Washingtona

Kosovski premijer Avdulah Hoti rekao je da će se sporazum o ekonomskoj normalizaciji potpisan u Beloj kući 4. septembra i dalje primenjivati, tvrdeći da ima redovne kontakte sa aktuelnom američkom vladom i specijalnim izaslanikom Bele kuće za dijalog Beograda i Prištine Richardom Grenellom.

„Imamo redovnu komunikaciju i imali smo je i ranije, i sa Republikanskom i sa Demokratskom strankom. Potvrđeno je da će i pored promene administracije biti proveden sporazum potpisan u Vašingtonu 4. septembra i u tom pravcu radimo svakodnevno. Prošle nedelje smo imali sastanak sa Američkom razvojnom agencijom (DFC) kako bismo identifikovali pitanja i područja u kojima treba da poboljšamo saradnju“, rekao je Hoti, dodajući da je Kosovo izgubilo tempo, ali naporno radi na liberalizaciji viza i slobodnom kretanju.

„Što se tiče liberalizacije, znate da je zamah nestao. Sada radimo na tome da ubedimo svaku državu članicu ponaosob “, rekao je.

U prethodnoj vladi radili smo sa Nemačkom; sada, u ovoj vladi radimo sa Francuskom i Holandijom. Ministar spoljnih poslova boravio je u Holandiji i sastao se sa ministrom spoljnih poslova. Što se tiče nas kao države i vlade, što je potvrđeno u oktobarskom izveštaju, ispunili smo sve uslove“, rekao je Hoti. / ibna