Hrvatska: Fortenova Group pregovara sa Nomad Foods

Hrvatska: Fortenova Group pregovara sa Nomad Foods

Nakon završetka procesa dubinskog snimanja u postupku prodaje kompanija Ledo plus, Ledo Čitluk i Frikom, koje zajedno s nekoliko manjih povezanih društava čine Poslovno područje zamrznute hrane, Fortenova grupa (www.fortenova.hr) odlučila je krenuti u sledeću fazu procesa ulaskom u ekskluzivne pregovore s tvrtkom Nomad Foods (www.nomadfoods.com).

„Nomad Foods je kompanija s izvrsnim investicionim i operativnim dostignućima i jasnim fokusom na segment zamrznute hrane u Europi. Ima još, naravno, jako puno posla te treba ispuniti niz uslova pre nego što postignemo konačni dogovor, ali svakako očekujemo da ćemo u tome uspeti,” rekao je James Pearson, izvršni  direktor za financije Fortenova grupe.

Fabris Peruško, glavni izvršni direktor i član Upravnog odbora Fortenova grupe rekao je da je postupak dubinskog snimanja za Poslovno područje zamrznute hrane, u kojem je učestvovalo više stranaka, uspešno priveden kraju njihovim prihvatanjem nastavka pregovora ekskluzivno sa kompanijom Nomad Foods, koja se dosada pokazala veoma jakim potencijalnim partnerom za delatnost zamrznute hrane.

“Krajnji cilj Fortenova grupe, osim maksimalizacije vrednosti, i dalje ostaje zaključenje transakcije sa strateškim partnerom koji će dati maksimalan doprinos daljem razvoju Poslovnog područja zamrznute hrane te prepoznati punu vrednost i potencijal ove delatnosti i ljudi koji u njoj rade“, rekao je Peruško.

„Ova transakcija je za nas deo procesa optimizacije kapitalne strukture koji će omogućiti Fortenova grupi dalji razvoj. Očekujem da će sledeća faza prodaje delatnosti Zamrznute hrane biti dovršena krajem prvog kvartala 2021. godine potpisivanjem kupoprodajnog ugovora. U tom bi slučaju transakcija mogla biti zaključena čim pribavimo regulatorna odobrenja, moguće tokom leta 2021. godine. Naše zaposlenike i tržište nastavićemo redovito i pravovremeno obaveštavati o razvoju situacije“, zaključio je Peruško.