Hrvatska: Ime nove zvezde je “Bugatti Rimac”

Hrvatska: Ime nove zvezde je “Bugatti Rimac”

Hrvatska kompanija Rimac Automobili odlučila je da udruži snage i iskustvo sa poznatim automobilskim brendom Bugatti Automobiles „da bi stvorila novu automobilsku i tehnološku snagu“ pod nazivom Bugatti Rimac d.o.o. (na engleskom – LLC), izvestila je kompanija sa sedištem u Svetoj Nedelji u ponedeljak uveče.

„Kao deo dogovora, novoformirana Rimac grupa biće glavni deoničar sa 55% udela“, navodi se u saopštenju za štampu.

„Mate Rimac će zadržati prvobitni udeo u Rimac grupi od 37%, Porsche od 24%, Hiundai Motor Group od 12% i ostali investitori od 27%.

„Razvoj, proizvodnja i isporuka sistema baterija, pogonskih sklopova i drugih EV komponenata po kojima je Rimac poznat i imaju poverenje mnogih proizvođača automobila biće odvojeni u novu celinu – Rimac Technology, koja će biti u 100% vlasništvu Rimac Grupe. Rimac Technology ostaće nezavisna kompanija koja radi sa mnogim svetskim proizvođačima automobila “, izvestila je kompanija sa sedištem u Svetoj Nedelji.

„Mate Rimac će voditi novu kompaniju. Kao izvršni direktor Rimac Grupe, on će voditi Bugatti Rimac i novu diviziju Rimac Technology. Bugatti i Rimac će i dalje biti zasebni brendovi, zadržavajući postojeće proizvodne pogone i kanale distribucije. Bugatti Rimac predstavlja kompaniju koja će razvijati budućnost Bugattija i Rimac vozila, udružujući resurse i stručnost u istraživanju i razvoju, proizvodnji i drugim oblastima.

„Rimac grupa će nastaviti da inovira, stvarajući sopstvene hiper automobile, kao i razvijajući sisteme i tehnologije za mnoge globalne OEM proizvođače. Takva inovativna tehnologija takođe se može primeniti u budućim modelima Bugatti i Rimac.

„Oba brenda će i dalje raditi samostalno, s tim da će Rimac Automobili zadržati svoje trenutne prostorije na periferiji Zagreba, Hrvatska, a proizvodnja Bugattija nastavlja se u Molsheimu u Francuskoj.

„Vremenom će se globalno sedište Bugatti Rimca nalaziti u nedavno uspostavljenom kampusu Rimac, koji takođe služi i kao dom Rimac Technology“, navodi se u saopštenju za štampu.

„Kampus od 200 miliona evra, površine 100.000 m2, koji treba da bude otvoren 2023. godine, biće osnova za sva istraživanja i razvoj budućih hiper automobila Rimac i Bugatti. Sa visokotehnološkim inovacijama u svojoj osnovi, najsavremenija lokacija primiće 2.500 istomišljenika vođenih radoznalošću i željom da se stvari stave do krajnje granice “, primetila je između ostalog kompanija.