Hrvatska kompanija dobila ugovor u Japanu

Hrvatska kompanija dobila ugovor u Japanu

Hrvatska električna, transportna i energetska kompanija KONČAR dobila je svoj prvi ugovor u Japanu.

KONČAR je ove godine napunio 100 godina. U saopštenju za štampu, kompanija je objavila da je napravila ogroman proboj na azijskom tržištu.

Nakon pregovora koji su trajali duže od dve godine, KONČAR Generatori i motori (GIM) potpisali su ugovor o dizajniranju, proizvodnji i nadzoru tri sklopa generatora za dve različite male hidroelektrane (MHE) u Japanu.

„Prva faza projekta biće završena nakon što sinhroni generator nominalne snage 5,2 MVA (240 min-1) u MHE Shin Sakagami bude uspešno pušten u rad, dok će druga faza projekta biti završena nakon puštanja u rad sinhronog generatora sa nominalne snage 5,2 MVA (240 min-1) i asinhronog generatora nominalne snage 0,546 MV (366 min-1) na MHE Shin Utsubo“, navodi se u saopštenju kompanije.

Ovaj ugovor je nastavak uspešne saradnje kompanije KONČAR GIM sa austrijskim proizvođačem turbina i tokom naredne tri godine dve kompanije treba da opravdaju poverenje koje su im ukazali japanski konsultanti.

„Budući da su ovo prvi put da su japanski investitori izabrali proizvođača turbina sa sedištem u Evropi, KONČAR GIM ne samo da će se predstavljati, već će i delovati kao pionir u otvaranju tržišta za druge evropske proizvođače u budućnosti“, zaključuje se u saopštenju.

Za 100 godina poslovanja KONČAR je isporučio proizvode i usluge na gotovo 130 tržišta širom sveta i ovo je prvi put da isporučuje Japanu.

KONČAR je prepoznatljiv širom sveta, kao i sinonim za visok nivo kvaliteta i pouzdanosti.