Hrvatska: United Airlines će ranije početi da leti za Dubrovnik

Hrvatska: United Airlines će ranije početi da leti za Dubrovnik

United Airlines će svoj novi sezonski servis Njujork – Dubrovnik pokrenuti nedelju dana ranije nego što je to ranije rečeno, nakon povećanja planiranih frekvencija sa tri na četiri sedmične rotacije. Prevoznik će početi letove 1. jula umesto 8. jula, što je dan ranije od konkurenta Delte.

“Hrvatska avijacija” izveštava da je samo nekoliko dana nakon najave dodatnog leta (sa 3 na 4 leta nedeljno) na novoj liniji između Njujorka i Dubrovnika, United Airlines izvršio još jednu operativnu promenu.

United Airlines je 18. aprila najavio da će uvesti liniju Njujork-Dubrovnik-Njujork u ovogodišnji letnji red letenja. Linija je prvobitno najavljena od 8. jula, tri puta nedeljno, sa polascima iz Njujorka ponedeljkom, sredom i subotom, a povratak iz Dubrovnika dan kasnije, do 3. oktobra ove godine.

U međuvremenu, Delta AirLines je takođe najavila uvođenje direktne rute do Dubrovnika (takođe iz Njujorka, sa aerodroma John F. Kennedi). Međutim, aviokompanija je planirala da započne rutu nedelju dana pre Uniteda i da na njoj saobraća četiri puta nedeljno, sa jednim letom više nego United.

United je naknadno najavio da će i oni povećavati broj operacija do Dubrovnika i tako izjednačiti Deltin broj letova, što se i dogodilo, a obe kompanije od jula nude četiri leta nedeljno za Dubrovnik.

„Kako primećujemo snažnu želju naših kupaca za međunarodnim putovanjima u ponovo otvorene zemlje, uzbuđeni smo što ćemo poboljšati uslugu i dodati četvrti nedeljni let za Dubrovnik u Hrvatskoj“, rekao je Patrick Kuaile, potpredsednik za međunarodne mreže u Unitedu.

Ranije pokretanje ove linije obezbediće dodatnih 1.712 mesta za saobraćaj između dva grada.