back to top
NaslovnicaRegionHVALA CRNOJ GORI NA SVEMU, OVDJE IMAM SVE: Matvej odlučio zamijeniti život...

HVALA CRNOJ GORI NA SVEMU, OVDJE IMAM SVE: Matvej odlučio zamijeniti život u Rusiji uživanjem na moru, pa OTKRIJE glavne razlike između naroda

“Ništa mi ne nedostaje iz Rusije, sada imam sve u Crnoj Gori, zahvaljujući miru i prihvatanju ljudi ovdje” – kazao je Matvej Krilov, slobodni umjetnik i aktivista koji je došao iz Moskve u Crnu Goru prije osam godina.

U emisiji Mladistan na TV Crne Gore, Matvej je istakao da razmišlja o načinu da se oduži Crnoj Gori za sve što mu je pružila nakon preseljenja 2016. godine.

Rođen u Gaju na granici s Kazahstanom, Matvej je odlučio nastaviti život u Crnoj Gori, daleko od rodne zemlje s kojom je izgubio kontakt prije osam godina.

- Advertisement -

U slobodno vrijeme uživa uz more i često organizuje akcije čišćenja budvanskih plaža, a prisjetio se kako se zaglavio u Crnoj Gori prilikom izložbe koja je uslijedila nakon osam mjeseci boravka.

Integracija života u Crnoj Gori nije teška za Matveja, ističući važnost učenja jezika i odgovornog ponašanja prema zemlji. On se zahvaljuje Crnoj Gori na sigurnosti i miru, suprotno od Rusije gdje više nije mogao stvarati na način koji je želio.

Matvej uživa provodeći slobodno vrijeme uz more, a podržava čišćenje budvanskih plaža. Ne podržava rusku agresiju na Ukrajinu i planira ostati u Crnoj Gori, gdje bi volio kupiti komadić zemlje za svoj grob – zemlju koju voli i za koju želi biti zahvalan.

(Kurir.rs/RTCG/Preneo: A.N.)
Izvor: ( www.kurir.rs / Ibna.rs )

- Advertisement -

Najnovije objave

Prijatelji u strahu za holivudsku legendu: Nema veze sa spoljnim svetom, umreće kao samotnjak! Isplivali šok detalji iz života

Džek Nikolson je 22. aprila napunio 87 godina, a glumac već godinama praktično ne...

SKORO CIJELA EVROPA U RIZIKU OD SNAŽNIH NEVREMENA: Tornado najavljen i u Italiji, najkritičniji dan u utorak

Veći dio Evrope mogao bi biti na udaru snažnog nevremena, a nivo pretnje podignut...