back to top
NaslovnicaZabava"IZGUBILA SAM BEBU U 9. MJESECU, A REKLI SU MI - PA...

“IZGUBILA SAM BEBU U 9. MJESECU, A REKLI SU MI – PA DOBRO, BAR JE BILA ŽENSKO” Natašina objava pokrenula LAVINU BOLA žena na Balkanu

Doktorka Marija Ristić je pokrenula temu na svom Instagram profilu koja je izazvala brojne reakcije žena, ali i muškaraca. Odgovorila je na pitanje da li je istina da neke žene imaju usku vaginu, a neke ne i od čega to zavisi.
Njenu objavu je podijelila influenserka iz Podgorice Nataša Kovačević na svom profilu na Instagramu “njezvanova”, koja se nadovezala na temu i napisala da isto tako ne zavisi od žene da li će roditi muško ili žensko dijete, već otac djeteta koji je odgovoran za pol novorođenčeta. Nakon ove objave Natašin inboks bio je preplavljen reakcijama žena sa prostora cele bivše Jugoslavije koje su sa njom podijelile svoja jeziva i bolna iskustva koja su se nizala jedno za drugim.

– Nikada neću zaboraviti svekrvino lice kada sam rekla da je i drugo dijete žensko. Zagreb, 2020. godina
– Udala sam se sa 19 godina, svekrva me je povela kod neke babe da mi nameste matericu da prvo dijete bude muško. Otišla sam sa njom krijući od mojih roditelja, zbog mira i sloge ćutala sam. Skoro 10 godina je prošlo, a ja i dalje nisam ostala trudna jer njen sin nije ni mogao da ima djecu. Danas sam majka jedne prekrasne djevojčice koju sam dobila sa drugim čovjekom i ne bih je mijenjala za ne znam ni ja koliko sinova.

(multimedia)

- Advertisement -

– Izgubila sam bebu u 9. mjesecu trudnoće, jako željenu i jedva dočekanu djevojčicu. Komšinica mi je rekla “Pa dobro, bar je bila žensko”.

(multimedia)

– Meni je baba na vijest da nosim djevojčicu rekla. “Nema veze, drugo će biti muško”, a mom suprugu: “Ne brini, rodiće ti sigurno muško”, minut kasnije.

(multimedia)

– Mene zovu jalovom kozom jer ne mogu da rodim, imala sam dva spontana pobačaja. Svekrva hoće da me vodi kod neke žene da mi namesti matericu da mogu da rađam sinove.
Komentar Nataše Kovačević na ove slučajeve bio je “Niko ne tuče kao život ženu na Balkanu”.

- Advertisement -

(multimedia)

Prikazali smo samo neka iskustva žena koje su rodile djevojčice i kako su njihove porodice na to reagovale, očekujući dječake. Ovo nisu izolovani slučajevi iz zabačenih krajeva na Balkanu, već redovne pojave koje se dešavaju i dan-danas svuda, a koje idu toliko daleko da su žene često naterane da abortiraju kada saznaju da čekaju devojčice.

Ostala ponižavajuća iskustva koja su žene na Balkanu doživele zbog toga što su rodile djevojčice pogledajte u galeriji u nastavku.

(Kurir.rs/M.F.)

Bonus video: ZAPANJUJUĆA ČINJENICA O ŽENAMA KOJE SE ODLUČE NA ABORTUS! Dr Milošević otkrio šta je saznao i šta je potrebno za drugačiji ishod

(multimedia)

Kurir
Izvor: ( www.kurir.rs / Ibna.rs )

- Advertisement -

Najnovije objave

LEPOTICA KOJA JE RADOVALA VUJOVIĆU RODILA DETE: Glumac je mesecima krio od javnosti, niko nije znao za njihovu tajnu

Čuli ste vijest da je glumac Radovan Vujović nedavno postao otac ćerkice Olge sa...

STANOJEVIĆ NAKONATRAZIJE PROTIV DINAMA: “Imamo želju da pokušamo napraviti nešto”

Sutra od 20 sati, fudbaleri Partizana gostuju kijevskom Dinamu U sklopu prvog meča drugog kola...