back to top
NaslovnicaZabavaJa, ribar zarobljen u tijelu umjetnika, rodjeni vračarac, ali u srcu kauboj:...

Ja, ribar zarobljen u tijelu umjetnika, rodjeni vračarac, ali u srcu kauboj: Vuk Kostić o značajnoj nagradi i porodičnom nasljeđu

Karijera glumca Vuka Kostića je ponovo nagrađena – ovog puta nagradom Zlatni beočug. Ova prestižna nagrada se dodeljuje za trajan doprinos kulturi od strane Kulturno-prosvetne zajednice Beograda. Svečana ceremonija uručenja održana je na sceni Narodnog pozorišta, gdje Kostić igra već više od 20 godina.

Ovo priznanje se dodjeljuje stvaraocima, naučnicima, umjetnicima i kulturnim poslenicima koji doprinose očuvanju i unapređenju kulture i umjetnosti u Beogradu. Vijeće je ove godine odabralo 19 laureata od stotinu kandidata, a Vuk Kostić je jedan od njih. Za Kurir je podijelio svoje utiske nakon dodjele.

Vuk je istakao važnost priznanja koje je povezano sa gradom u kojem je rođen, živi i radi. Zahvalio je vijeću na podršci i istakao da ovu nagradu posvećuje svojoj ljubavi – Narodnom pozorištu i svim ljudima koji rade u njemu. Bez njihove podrške, njegova umjetnost ne bi bila prepoznata.

- Advertisement -

Izvor: ( www.kurir.rs / Ibna.rs )

- Advertisement -

Najnovije objave