Jak zemljotres od 5.1 stepeni po Richterovoj skali potresao Atinu

Jak zemljotres od 5.1 stepeni po Richterovoj skali potresao Atinu

Snažan zemljotres jačine 5,1 po Richteru dogodio se u 14:13 (po lokalnom vremenu), 23 km od centra Atine. Seizmičke vibracije su bile posebno uočljive u prefekturi Atike, kao i u severnom Peloponezu i centralnoj Grčkoj.

Fokusna dubina zemljotresa prema dosadašnjim indikacijama je 12 km. Potres od 5.1 Richtera praćen je naknadnim potresima, a jači od 4.3 Richtera zabeležen je u 15:11 (po lokalnom vremenu). Do sada nije prijavljeno da je u zemljotresu bilo povređeniih ili oštećenja na objektima. Jedini problemi koji su se pojavili bili su u vezi sa telekomunikacijama i električnom energijom.

Vladin portparol je rekao:

Zemljotres početne procene od 5.1 stepeni po Rihterovoj skali dogodio se ranije danas u 14.12. Epicentar zemljotresa bio je 23 km severozapadno od Atine, u regionu Parnitha. Nije bilo prijava o povredama, samo o štetama u starim, nenaseljenim kućama. Problemi u mobilnim komunikacionim mrežama su bili privremeni – zbog preopterećenja mreže – i sve mreže sada rade ispravno. Život u Atini se vratio u normalu. Dodatne informacije će biti date po potrebi./ibna