KFOR kaže da je situacija na Kosovu pod kontrolom

KFOR kaže da je situacija na Kosovu pod kontrolom

KFOR je objavio saopštenje u kojem potvrđuje da je situacija na Kosovu pod kontrolom i da nema znakaova ili dokaza o mogućim nemirima ili nasilju.

“Uprkos brojnim apelima da se suzdrže od širenja neodgovornih špekulacija, nažalost, i dalje kruže izmišljene glasine u medijima i izazivaju neosnovanu zabrinutost stanovništva.“

KFOR potvrđuje da je situacija na severu, kao i širom Kosova, apsolutno pod kontrolom i da nema nikakvih znakova ili dokaza o mogućim nemirima ili nasilju.

Prema KFOR-u, nema razloga za strah.

„U stvarnosti nema razloga za zabrinutost i strah.

U ovo vreme grupa oficira NATO-a, u pratnji KFOR-a, provodi izviđačke aktivnosti na Kosovu. Ti oficiri su iz različitih država NATO-a, uključujući Albaniju.

Aktivnost se sastoji od posete različitim mestima na Kosovu, uključujući Mitrovicu i druge lokacije na severu.

Ovo nije provokacija, već zajednička aktivnost NATO-a, a prisustvo 4 albanska oficira ne bi trebalo nikoga iznenaditi jer je Albanija član NATO-a već 10 godina. Štaviše, trebalo bi biti poznato da Albanija takođe doprinosi misiji KFOR-a.

KFOR nastavlja da bude nepristrasno posvećen svom mandatu UN-a kako bi zaštitio sve ljude na Kosovu i kada KFOR vežba i kreće se po Kosovu svi se moraju osećati bezbednije”, navodi se u saopštenju KFOR-a. / ibna /