Kipar: Anastasiades nakon revakcinacije pozvao na strpljenje, hrabrost i nadu

Kipar: Anastasiades nakon revakcinacije pozvao na strpljenje, hrabrost i nadu

Predsednik Republike Kipar Nicos Anastasiades otišao je danas u Zdravstveni centar Latsia, gde je primio drugu dozu vakcine protiv COVID-19.

Nakon toga je, razgovarajući sa novinarima, predsednik Republike rekao da je „suština u tome da je ovo štit od bolesti i pozivam sve da ga dobiju. Radimo na tome da se što pre vakcinisalo što više stanovnika kako bi imunizacijom stanovništva mogli da se rešimo mera – to ne znači da moramo da sačekamo imunizaciju velikog procenta potrebnog za ukidanje mera, već da barem imamo zdravstveni sistem u državi pod kontrolom“.

„I sa velikim zadovoljstvom gledam, s jedne strane, na smanjen broj slučajeva, ali sa posebnom zabrinutošću gledam na veliki broj pacijenata“.

Napuštajući Dom zdravlja Latsia, predsednik Anastasiades rekao je medijima da bi „povodom druge doze vakcine želeo, pre svega, da se još jednom zahvalim i izrazim zahvalnost herojima prve linije fronta na svakom nivou; zdravstvenim radnicima i svima onima koje gledamo kako su se usprotivili i učinili da se naša zemlja smatra jednom od najuspešnijih u upravljanju zdravstvenom krizom.

Želim da pošaljem poruku. Poruka strpljenja, hrabrosti, ali i nade. U fazi smo u kojoj su vakcine počele da se primaju. Naravno, očekujemo da će veći broj dati priliku, kako bismo mogli što pre da odgovorimo na zadatak imunizacije najvećeg mogućeg dela populacije, kako bismo mogli da ponovo živimo na način dostojan čoveka“./ ibna