Kipar: Anastasiades putuje u Portugal na Samit u Portu

Kipar: Anastasiades putuje u Portugal na Samit u Portu

Predsednik Republike Kipar Nicos Anastasiades otputovaće u četvrtak u Porto, u Portugalu, kako bi 7. i 8. maja prisustvovao socijalnom samitu u organizaciji portugalskog predsedavanja EU.

Samit u Portu sastoji se iz dva dela. Portugalsko predsedništvo će 7. maja organizovati konferenciju na visokom nivou uz učešće lidera EU i socijalnih partnera. Od učesnika se očekuje da pojačaju svoju posvećenost sprovođenju evropskog stuba socijalnih prava, kao i da razgovaraju o pitanjima evropske socijalne politike, u svetlu mnogih izazova, uključujući i pandemiju. Anastasiades će se obratiti na panelu o zapošljavanju i poslovima.

Drugi deo biće neformalni sastanak šefova država i vlada EU, koji će započeti radnom večerom 7. maja, a nastaviće se 8. maja.

Tokom radne večere kiparski predsednik obavestiće kolege o rezultatima neformalnog sastanka 5 + 1 o kiparskom problemu koji je održan u Ženevi 27. i 29. aprila.

Anastasiadesa će pratiti ministar rada i socijalnog osiguranja Zeta Emilianidou, portparol Vlade Kyriacos Koushos i drugi zvaničnici.

Povratak iz Portugala predviđen je za subotu uveče. / ibna