Kipar: Anastasiades se sastao sa rukovodstvom Demokratskog saveza

Kipar: Anastasiades se sastao sa rukovodstvom Demokratskog saveza

Predsednik Republike Kipar Nicos Anastasiades održao je sinoć u predsedničkoj palati sastanak sa predsednikom Demokratskog saveza (DISY) Averofom Neophitouom i rukovodstvom stranke, u prisustvu članova Saveta ministara.

Tokom sastanka, predsednik Republike iscrpno je upoznao učesnike sastanka o najnovijim dešavanjima u kiparskom pitanju nakon dolaska Elsina Tatara za lidera kiparskih Turaka, ali i o sastanku koji je imao s njim, kao i o nezakonitim i “gusarskim” aktivnostima Turske u ograđenom gradu Famagusta i u okviru Ekskluzivne ekonomske zone Republike Kipar. Takođe je informisao o akcijama kiparske vlade za zaustavljanje turskih provokacija.

Predsednik Republike ponovio je svoju odlučnost da učini sve što je moguće kako bi svim raspoloživim sredstvima omogućio sazivanje neformalne konferencije pet strana o kiparskom pitanju, imajući u vidu predstojeću posetu specijalne predstavnice UN Jane Holl Lute ostrvu krajem mesec.

Na sastanku prisutni su takođe bili upoznati sa Vladinom borbom protiv pandemije.

Na sastanku je bilo reči i o ekonomskim posledicama pandemije, državnoj podršci koja se pruža radnicima i preduzećima, kao i planiranju brzog nastavka rasta što je pre moguće.

Konačno, veliki deo dugotrajnog sastanka bio je posvećen koordinaciji između Vlade i DISY-a, kako bi se niz podnetih zakona koji se tiču veoma važnih reformi, a koji će biti od koristi društvu i državi, ratifikovao do kraja godine u mandatu ovog parlamenta. / ibna