Kipar: Anastasiades telefonom razgovarao sa Tatarom, Akincijem i Špehar

Kipar: Anastasiades telefonom razgovarao sa Tatarom, Akincijem i Špehar

Predsednik Republike Kipar Nikos Anastasijades kontaktirao je telefonom Ersina Tatara kako bi mu čestitao pobedu na izborima za lidera zajednice kiparskih Turaka.

Predsednik Republike predložio je Ersinu Tataru da se što pre sastanu radi upoznavanja i kontakta, nešto što je Tatar prihvatio.

Nakon toga, predsednik Republike kontaktirao je specijalnu predstavnicu generalnog sekretara UN-a na Kipru, gospođu Elizabeth Špehar, informišući je o nameri dvojice lidera da se sastanu, a Špehar se obavezala da će preduzeti neophodne mere i organizovati sastanak u Domu UN u Nikoziji.

Predsednik Republike je potom telefonirao odlazećem lideru kiparskih Turaka Mustafi Akinciju, kome se zahvalio na dosadašnjoj saradnji.

Predsednik Anastasiades je uverio Mustafu Akincija da će ostati u kontaktu i napomenuo da se raduje njegovoj pomoći u naporima za rešavanje kiparskog pitanja, dok je Akinci potvrdio da će uvek ostati na raspolaganju dvojici lidera u njihovim naporima po ovom pitanju, kao i za promociju mira, stabilnosti i prosperiteta u zemlji.

Konačno, predsednik Republike poželeo je Mustafi Akinciju sreću za njega i njegovu porodicu kao i sve najbolje u njegovom daljem radu. / ibna